Feltöltve:

Epres charlotte (cukorbetegeknek is)

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótatekercshez

tojás6 darab
finomliszt liszt (120 g)6 evőkanál
édesítő5 csapott evőkanál
eperlekvár4 evőkanál
rum3 evőkanál

A krémhez

tejszín0.5 liter
eper0.25 kilogramm
édesítő1 teáskanál
zselatin1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A sütőt bekapcsoljuk 220 fokra állítva. A tojások fehérjéjét a sárgájától szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a robotgéppel. Továbbverjük az édesítővel, majd a tojássárgával. Ezután jön a liszt, azzal már nem verjük, hanem kanállal óvatosan, hogy ne törjön össze a hab, elkeverjük.

2. lépés

A sütőhöz kapott nagy, lapos tepsit sütőpapírral kibéleljük és rásimítjuk a masszát. A sütőt 180 fokra állítjuk és a tésztát megsütjük. Nagyon hamar megsül. Még melegen, a sütőpapírral együtt szorosan feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

3. lépés

Amikor kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk róla, megkenjük eperlekvárral, visszatekerjük és vékony szeletekre vágjuk. Pár szem szép epret félreteszünk a díszítéshez, a többinek a felét turmixszoljuk, összekeverjük az édesítővel és a zselatinnal.

4. lépés

Hozzáöntünk kb 1 dl vizet és jó melegre megfőzzük, de nem forraljuk fel. A tejszínt kemény habbá verjük, majd elkeverjük a kihűlt, zselatinos eperrel. Hozzákeverjük a maradék epret is.

5. lépés

Egy gömbölyű tálat kibélelünk a piskótaszeletekkel, meglocsoljuk egy kis rummal és beleöntjük az epres, tejszínes krémet. Ezután be a hűtőbe és várhat másnapig.

6. lépés

Tálaláskor a szélét egy késsel meglazítjuk és kiborítjuk egy tálra. Tejszínhabbal és a félretett eperszemekkel díszítjük.

7. lépés


Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem