Feltöltve:

Epres-vaníliás kekszes pite

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás3 darab
cukor12 dekagramm
liszt12 dekagramm

Az epres töltelékhez

friss, vagy mirelit eper30 dekagramm
főzős vaníliás pudingpor1 csomag
víz2 evőkanál
cukor8 dekagramm

A vaníliakrémhez

vaníliás pudingpor2 csomag
tej7 dl
cukor12 dekagramm

A tetejére

keksz1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A tojásokból, a lisztből és a cukorból piskótát sütünk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és 170 fokon megsütjük a tésztát.

2. lépés

Az epres töltelékhez az epret egy kis lábasba tesszük a cukorral, majd egy fakanállal pépesre törjük. A pudingport simára keverjük 2 ek. vízzel és majd besűrítjük vele az epret.

3. lépés

A piskótát vissza tesszük a tepsibe és a forró epertölteléket a kihűlt piskótára kenjük.

4. lépés

A vaníliakrémhez a pudingport a tejjel és a cukorral sűrű pudinggá főzzük, majd az így kapott pudingot óvatosan elkenjük az epres tölteléken. A puding tetejét kirakjuk keksszel. Hagyjuk hűlni, majd hűtőbe tesszük. Néhány órával később, vagy másnap a kekszek mentén szeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem