Feltöltve:

Epres-túrós torta

timer 50
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Krémhez

földieper400 gramm
hideg tejszín300 gramm
zselatin6 lap
citrom leve1 darab
citrom reszelt héja1 darab
vanillincukor1 csomag
porcukor75 gramm
túró250 gramm

Díszítéshez

hideg tejszín100 gramm
víz300 milliliter
piros tortazselé1 csomag
földieper350 gramm
darabolt mandula100 gramm

Tésztához

búzaliszt125 gramm
hideg víz1 evőkanál
lágy Rama75 gramm
vanillincukor1 csomag
porcukor50 gramm
sütőpor1 csipetnyi

Töltelékhez

eperlekvár50 gramm

Piskótához

vanília ízű pudingpor1 csomag
sütőpor1 csapott mokkáskanál
búzaliszt80 gramm
porcukor125 gramm
tojás (közepes méretű)3 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőformát kikenjük Ramával, a sütőt előmelegítjük. Tészta: egy keverőedényben a sütőport a liszthez szitáljuk, hozzáadjuk a maradék hozzávalót, és konyhai robotgép segítségével először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton egyenletes masszává keverjük. A tésztát a sütőformán elnyújtjuk, egy villa hegyével megszurkáljuk, és a sütőforma keretét ráhelyezzük. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Sütési idő: kb. 15 perc. Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sütőformát időközben megtisztítjuk, és sütőpapírral kibéleljük. A mandulát teflonedényben aranybarnára pirítjuk, és egy tányérban hagyjuk kihűlni. A sütési hőmérsékletet csökkentjük. Piskóta: a tojást keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral összekeverjük, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet, sütőport, pudingport összekeverjük, és rövid ideig a konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán keverjük. A masszát a sütőformában egyenletesen elosztjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Sütési idő: kb. 20 perc, sütő: 200 fok előmelegítve. Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni. A piskótát vízszintesen elfelezzük. A korábban megsütött tésztalapot egy tortás tányérra helyezzük, eperlekvárral megkenjük, a tésztalap köré tortagyűrűt helyezünk, a félbevágott piskótalapot vágással felfelé ráhelyezzük, és enyhén megnyomjuk. Krém: a földiepret megmossuk, megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint beáztatjuk. A túrót, cukrot, vanillincukrot, citromhéjat és a citromlevet összekeverjük. A tejszínt kemény habbá felverjük, és a zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. Először 4 evőkanál túrót adunk a zselatinhoz, majd a maradék túrót is hozzákeverjük. Amint a massza zselésedni kezd, hozzáadjuk a tejszínt, végül a földiepret. A krémet a tortagyűrűbe a piskótalapra töltjük, majd a felső piskótalapot is ráhelyezzük. A tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Díszítés: a földiepret megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Tetőcserépszerűen a tortára helyezzük. A tortazselét a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük, és az eperszemeken egyenletesen eloszlatjuk. A tejszínt kemény habbá felverjük, és a tortát díszítjük. A mandulaszemekkel a torta szélét díszítjük


Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem