Epres-túrós papucs
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • mirelit leveles tésza - 1 csomag
  • túró - 50 dekagramm
  • vaníliás joghurt - 4 dl
  • tejszín - 2 dl
  • vaníliás cukor - 2 púpos evőkanál
  • cukor - 6 evőkanál
  • étkezési zselatin - 2 csomag
  • eper - 40 dekagramm

Elkészítés:

  1. A mirelit tésztát lisztezett deszkán négyzet alakúra kinyújtjuk, majd megfelezzük. A téglalap alakú tészták hosszanti oldalaiból két-két ujjnyi széles csíkot levágunk. A tenyérnyi széles tésztacsíkok szélét megkenjük olvasztott Ramával, majd hosszanti irányban a szélére tesszük a levágott kis tésztacsíkokat. A két peremes tésztacsíkot sütőlapra tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük, 180 fokon 20 perc alatt. Közben elkészítjük a túrós krémet. A túróhoz hozzáadjuk a joghurtot, cukrot, vaníliás cukrot és a kemény habbá vert tejszínt. A zselatint a langyos tejben elkeverjük és forráspontig hevítjük. Egy kicsit hűlni hagyjuk, csak akkor öntjük a masszához. Az eperből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit negyedeljük és hozzáadjuk a túros masszához. Óvatosan összekeverjük és betesszük a hűtőbe, amíg el nem kezd szilárdulni. Mikor már annyira szilárd, hogy azért még tudunk vele bánni, a két peremes leveles tészta közepét kitöltjük a túrós krémmel. Közepére tejszínhabot teszünk, és ráültetjük a félretett eperszemeket. Citromfűvel díszíthetjük. Pár óráig hűtőben tartsuk, utána a papucsokat keresztben felszeletelve tálaljuk.