Feltöltve:

Epres-túrós papucs

timer 30
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

mirelit leveles tésza1 csomag
túró50 dekagramm
vaníliás joghurt4 dl
tejszín2 dl
vaníliás cukor2 púpos evőkanál
cukor6 evőkanál
étkezési zselatin2 csomag
eper40 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A mirelit tésztát lisztezett deszkán négyzet alakúra kinyújtjuk, majd megfelezzük. A téglalap alakú tészták hosszanti oldalaiból két-két ujjnyi széles csíkot levágunk. A tenyérnyi széles tésztacsíkok szélét megkenjük olvasztott Ramával, majd hosszanti irányban a szélére tesszük a levágott kis tésztacsíkokat. A két peremes tésztacsíkot sütőlapra tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük, 180 fokon 20 perc alatt. Közben elkészítjük a túrós krémet. A túróhoz hozzáadjuk a joghurtot, cukrot, vaníliás cukrot és a kemény habbá vert tejszínt. A zselatint a langyos tejben elkeverjük és forráspontig hevítjük. Egy kicsit hűlni hagyjuk, csak akkor öntjük a masszához. Az eperből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit negyedeljük és hozzáadjuk a túros masszához. Óvatosan összekeverjük és betesszük a hűtőbe, amíg el nem kezd szilárdulni. Mikor már annyira szilárd, hogy azért még tudunk vele bánni, a két peremes leveles tészta közepét kitöltjük a túrós krémmel. Közepére tejszínhabot teszünk, és ráültetjük a félretett eperszemeket. Citromfűvel díszíthetjük. Pár óráig hűtőben tartsuk, utána a papucsokat keresztben felszeletelve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem