Ráma | 20 dekagramm |
cukor | 28 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
tojás | 4 darab |
liszt | 23 dekagramm |
tej | 5 evőkanál |
sütőpor | 2 teáskanál |
és még 3 db eper | 60 dekagramm |
tejcsokoládé | 10 dekagramm |
citrom ízű zselépor | 0.5 csomag |
túró | 20 dekagramm |
citromlé | 2 evőkanál |
tejszín | 4.5 dl |
csokoládélevélke | 1 darab |
porcukor | 1 darab |
A Ramát 18 dkg cukorral és 1 cs. vaníliás cukorral krémesre keverjük, beledolgozzuk a tojásokat, majd apránként hozzáadunk 2-3 ek. lisztet. Belecsorgatjuk a tejet, majd a sütőporral elvegyített maradék lisztet.Ramával kikent tepsibe simítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 10 percig sütjük. Rövid pihentetés után a tepsiből kivesszük, keresztben félbevágjuk és teljesen kihűtjük. A 60 dkg epret félbevágjuk, a csokoládét vízfürdőn megolvasztjuk, majd az egyik tésztalapra simítjuk. A vágott felükkel lefelé fordított epreket a csokiba nyomkodjuk. A zseléport hideg vízben 5 percig áztatjuk, majd kevergetve addig melegítjük, amíg feloldódik, (nem forraljuk). Kb. 1 órára hűtőbe rakjuk. A túrót a maradék cukorral és a citromlével ízesítjük, 3 dl tejszínt habbá verünk. A dermedő zselébe először belevegyítjük a túrót, majd a tejszínt. A krémet az eprekre simítjuk és 1 órára behűtjük. A másik tésztalappal befedjük és 5 órára visszatesszük a hűtőbe. Vízbe mártott késsel kb. 5x9 cm-es darabokra vágjuk, porcukorral megszórjuk. A maradék tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, csillagcsöves nyomózsákból habrózsákat nyomunk a sütemény tetejére, majd eperszeletekkel és a csokoládélevélkékkel díszítjük.
Hozzászólások