Feltöltve:

Epres-túrókrémes palacsinta

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt25 dekagramm
1 darab
tojás5 darab
tej2.5 dl
szénsavas ásvány, vagy szódavíz2 dl
túró50 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
eper40 dekagramm
porcukor18 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
rum1 evőkanál
étolaj3 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A lisztet 3 tojással, 1 csipet sóval és a tejjel simára keverjük, apránként hozzáadjuk az ásvány, vagy szódavizet, aztán lefedjük és legalább 15 percig pihentetjük. Közben a túrót áttörjük, a citromot hozzáreszeljük. Az eperszemeket megmossuk, lecsepegtetjük és nagyságuktól függően félbe-negyedbe vágjuk. A maradék 2 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 10 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a túróhoz adjuk, majd kíméletesen beledolgozzuk a tojáshabot is. 200 fokra előmelegítjük a sütőt. A palacsintatésztát erőteljesen összekeverjük, hozzáadjuk a rumot és az olajat, majd 12 vastagabb palacsintát sütünk belőle. Mindegyiket megkenjük a túrókrémmel, megszórjuk eperrel, feltekerjük és gúlaszerűen a tűzálló tálra fektetjük. Letakarjuk alufóliával és 10 percre betesszük a sütőbe, hogy átforrósodjanak. Végül meghintjük porcukorral és azonnal tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem