Feltöltve:

Epres-túrókrémes palacsinta

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt25 dekagramm
1 darab
tojás5 darab
tej2.5 dl
szénsavas ásvány, vagy szódavíz2 dl
túró50 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
eper40 dekagramm
porcukor18 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
rum1 evőkanál
étolaj3 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet 3 tojással, 1 csipet sóval és a tejjel simára keverjük, apránként hozzáadjuk az ásvány, vagy szódavizet, aztán lefedjük és legalább 15 percig pihentetjük. Közben a túrót áttörjük, a citromot hozzáreszeljük. Az eperszemeket megmossuk, lecsepegtetjük és nagyságuktól függően félbe-negyedbe vágjuk. A maradék 2 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 10 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a túróhoz adjuk, majd kíméletesen beledolgozzuk a tojáshabot is. 200 fokra előmelegítjük a sütőt. A palacsintatésztát erőteljesen összekeverjük, hozzáadjuk a rumot és az olajat, majd 12 vastagabb palacsintát sütünk belőle. Mindegyiket megkenjük a túrókrémmel, megszórjuk eperrel, feltekerjük és gúlaszerűen a tűzálló tálra fektetjük. Letakarjuk alufóliával és 10 percre betesszük a sütőbe, hogy átforrósodjanak. Végül meghintjük porcukorral és azonnal tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek