Feltöltve:

Epres-tejszínes túrótorta

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

tojássárgája3 darab
porcukor3 evőkanál
étolaj0.5 dl
liszt3 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
kakaópor1 evőkanál
tojásfehérje3 darab

A krémhez

vanília ízű pudingpor1 csomag
tehéntúró25 dekagramm
kristálycukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
növényi tejszín5 dl
zselatin10 gramm
friss eper (kb)60 dekagramm

Tetejére

színtelen tortazselé12 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    3 tojássárgát 3 evőkanál porcukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 0,5 dl étolajat, 3 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 1 evőkanál kakaóport, és a 3 tojás felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformában megsütjük, előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig (tűpróba) sütjük. A pudingport 2,5 dl hideg vízben feloldjuk, felforraljuk, és kevergetve kissé kihűtjük. A túrót a kétféle cukorral simára keverjük. Evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingot, majd a zselatint kb. 1 dl forró vízben feloldjuk, ha már csak langyos, ezt is a krémbe keverjük. 5 dl tejszínt ( én növényi tejszínnel készítettem) kemény habbá felverünk, majd a dermedő krémbe keverjük. A krém felét egyenletesen a piskótára simítjuk, és jól megrakjuk eperrel. Ezután a második felét is rákenjük, és azt is kirakjuk eperrel, majd a zacskón lévő utasításnak megfelelően elkészített, színtelen tortazselével leöntjük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.


Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem