tojásfehérje | 4 darab |
---|---|
Só | 1 csipetnyi |
kristálycukor | 220 gramm |
étkezési keményítő | 1 evőkanál |
ecet | 1 teáskanál |
mascarpone | 400 gramm |
---|---|
habtejszín | 250 milliliter |
vaníliapaszta | 1 teáskanál |
Só | 1 csipetnyi |
Eper | 500 gramm |
---|---|
rózsavíz | 2 teáskanál |
Sütési hőmérséklet | 130 ° |
---|
Epres pavlova - Szűcs Réka - Ízből tíz konyhájából a Desszertek kategóriában
A sütőt 150°C-ra előmelegítjük.
A tojásfehérjét a csipet sóval félkemény habbá verjük. Ekkor kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Ez eltarthat 10 percig is. Ezután hozzákeverjük az ecetet és a keményítőt.
Egy tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A felvert tojáshabot nagyjából 22 cm-es kör alakban elegyengetjük a sütőpapíron, majd az előmelegített sütőbe tesszük. Ekkor levesszük a hőfokot 130 °C-ra. Körülbelül 1,5 óra alatt készre sütjük.
A sütőajtót kissé kinyitjuk, majd a tortát a sütőben hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a mascarponét a tejszínnel együtt krémesen lágy habbá verjük, majd belekeverjük a vaníliát és a sót.
Az epret ízlés szerint felvágjuk, egy tálkába téve meglocsoljuk a rózsavízzel, majd fél-1 órát pácolni hagyjuk.
A kihűlt Pavlovára halmozzuk a krémet, majd megszórjuk a friss, pácolt eperdarabokkal.