Feltöltve:

Epres pavlova - Szűcs Réka - Ízből tíz konyhájából

timer 120
mood Könnyű
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Pavlovához

tojásfehérje4 darab
1 csipetnyi
kristálycukor220 gramm
étkezési keményítő1 evőkanál
ecet1 teáskanál

Krémhez

mascarpone400 gramm
habtejszín250 milliliter
vaníliapaszta1 teáskanál
1 csipetnyi

Pavlova tetejére

Eper500 gramm
rózsavíz2 teáskanál

Sütéshez

Sütési hőmérséklet 130 °

Speciális

Epres pavlova - Szűcs Réka - Ízből tíz konyhájából a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A sütőt 150°C-ra előmelegítjük.

2. lépés

A tojásfehérjét a csipet sóval félkemény habbá verjük. Ekkor kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Ez eltarthat 10 percig is. Ezután hozzákeverjük az ecetet és a keményítőt.

3. lépés

Egy tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A felvert tojáshabot nagyjából 22 cm-es kör alakban elegyengetjük a sütőpapíron, majd az előmelegített sütőbe tesszük. Ekkor levesszük a hőfokot 130 °C-ra. Körülbelül 1,5 óra alatt készre sütjük.

4. lépés

A sütőajtót kissé kinyitjuk, majd a tortát a sütőben hagyjuk teljesen kihűlni.

5. lépés

A krémhez a mascarponét a tejszínnel együtt krémesen lágy habbá verjük, majd belekeverjük a vaníliát és a sót.

6. lépés

Az epret ízlés szerint felvágjuk, egy tálkába téve meglocsoljuk a rózsavízzel, majd fél-1 órát pácolni hagyjuk.

7. lépés

A kihűlt Pavlovára halmozzuk a krémet, majd megszórjuk a friss, pácolt eperdarabokkal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem