Feltöltve:

Epres-mascarponés kosár

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

finomliszt10 dekagramm
Ráma5 dekagramm
mascarpone5 dekagramm
cukor1 teáskanál
fahéj1 kávéskanál

krem

mascarpone20 dekagramm
tejszín1 dl
habfixáló1 teáskanál
méz2 evőkanál
eper10 dekagramm

Díszítés

eper1 darab

Epres-mascarponés kosár recept.

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk rugalmas tésztává, majd folpackba csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.

2. lépés

A hűtőből kivett tésztát kinyújtjuk 2 mm vastagságúra és formákat vágunk belőle.

3. lépés

A kivágott formákat szilikon "kosár formába" tesszük és 170 C-ra előmelegített sütőben 14 perc alatt, vakon megsütjük, majd kihűtjük.

4. lépés

A tejszínből és a habfixálóból kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a mascarponét, a mézet, az epret és habbá verjük.

5. lépés

A kihűlt kosárkákba belekanalazzuk a habot és a tetejét negyedekbe vágott eperszemekkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem