Feltöltve:

Epres-mascarponés kosár

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

finomliszt10 dekagramm
Ráma5 dekagramm
mascarpone5 dekagramm
cukor1 teáskanál
fahéj1 kávéskanál

krem

mascarpone20 dekagramm
tejszín1 dl
habfixáló1 teáskanál
méz2 evőkanál
eper10 dekagramm

Díszítés

eper1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk rugalmas tésztává, majd folpackba csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.

  2. 2. lépés

    A hűtőből kivett tésztát kinyújtjuk 2 mm vastagságúra és formákat vágunk belőle.

  3. 3. lépés

    A kivágott formákat szilikon "kosár formába" tesszük és 170 C-ra előmelegített sütőben 14 perc alatt, vakon megsütjük, majd kihűtjük.

  4. 4. lépés

    A tejszínből és a habfixálóból kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a mascarponét, a mézet, az epret és habbá verjük.

  5. 5. lépés

    A kihűlt kosárkákba belekanalazzuk a habot és a tetejét negyedekbe vágott eperszemekkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1