Epres mascarponés torta
Epres mascarponés torta
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 4 darab
  • cukor - 4 evőkanál
  • liszt - 4 evőkanál
  • só - 1 csipetnyi
  • habtejszín - 2 dl
  • eper - 20 dekagramm
  • porcukor - 10 dekagramm
  • csokoládé - 5 dekagramm
  • mascarpone - 250 gramm

Elkészítés:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A fehérjét a csipet sóval robotgéppel kemény habbá verjük, a sárgához adjuk a cukrot és addig verjük a robotgéppel, amíg kifehéredik.
  2. Hozzáadjuk a fehérjét a sárgához, óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab, majd egyenként belekeverjük a 4 evőkanál lisztet.
  3. Egy kis kapcsos, 18 cm átmérőjű tortaformát, kikenünk Rama margarinnal, lisztezzük és beleöntjük a piskótatésztát, majd a 180 fokon 30 percig sütjük.
  4. Elkészítjük a krémet. A tejszínhez adjuk a porcukrot és a robotgép legalacsonyabb fokozatán habbá verjük. Ügyeljünk arra, hogy ne túl sokáig verjük, mert kicsapódhat belőle a zsiradék. Hozzáadjuk a mascarponét és összedolgozzuk.
  5. A krémet kettévesszük 1/3, 2/3 arányban. Az epret felaprítjuk. A nagyobb mennyiségű krémhez adjuk a felaprított epret, a kisebb mennyiséghez adjuk az ételfestéket.
  6. Az eközben kihűlt piskótát három részre vágjuk. Az eperdarabos krémet a rétegek közé helyezzük, ügyelve arra, hogy egyenlő mennyiségben osszuk el a krémet és a tetején piskóta legyen.
  7. A másik krémmel, amihez az ételfestéket adtuk befedjük a tortát.
  8. Díszítés: az eperszeleteket a torta oldalára ragasztjuk. A félbevágott epreket, vízfürdőn megolvasztott csokoládéba mártjuk és a torta mellé tesszük. A marcipándíszeket elhelyezzük a tortán.