piskótakarika | 1 darab |
fél liter tejjel hidegen elkészíthető pudingpor |
eper | 50 dekagramm |
zselatin | 1 csomag |
natúr joghurt | 2 pohár |
porcukor | 10 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
tejszín | 3 dl |
tojáslikőr | 5 cl |
habfixáló | 1 csomag |
A piskótakarikát két lapba vágjuk. Az epret alaposan megmossuk és négybe vágjuk. A zselatint 3 evőkanál vízzel elkeverjük, majd felmelegítjük. A joghurtba belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a zselatint. Felverjük a tejszínt, majd az eperrel együtt a joghurthoz adjuk. A krém felével megtöltjük a tortát, majd a másik felével bevonjuk.
A tojáslikőrt összekeverjük a habfixálóval, és ezzel díszítjük a tortát.
Hozzászólások