Feltöltve:

Epres-habos süti

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskótához

tojás6 darab
porcukor15 dekagramm
liszt15 dekagramm
víz7 evőkanál

Habhoz

növényi tejszín4.5 dl
porcukor a tejszín édesítéséhez1 kevés
eper30 darab
eper, vagy málnaszörp1.5 dl

Kenéshez

mogyorókrém vagy eperdzsem1 üvegcse

Elkészítés

1. lépés

Piskótát sütünk 6 db tojásból. A 6 db tojásfehérjét felverjük a porcukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojássárgákat, végül a lisztet keverjük lassan bele.

2. lépés

Ezt a masszát tepsibe öntjük és megsütjük. Ha kihűlt kettévágjuk, vagy megsüthetjük úgy is, hogy a masszának egyszerre az egyik felét, majd a másik felét sütjük ki, hogy két lapot kapjunk.

3. lépés

A tejszínt felverjük a szörppel jó keményre, ha nem növényi tejszínt használunk, akkor porcukorral ízesítjük, majd a kis kockára vágott epret belekeverjük.

4. lépés

A kihűlt piskótára mogyorókrémet, esetleg eperdzsemet kenünk és rákenjük a tejszínes krém háromnegyedét. Végül rákerül a második piskótalap és a tetejére kenjük a maradék krémet, eperdarabkával díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem