Feltöltve:

Epres-habos

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

finomliszt0.5 kilogramm
cukor25 dekagramm
sütőpor0.5 darab
1 csipetnyi
vaníliás cukor3 csomag
Ráma25 dekagramm
citrom0.5 darab
élesztő2.5 dekagramm
tej2 dl

Töltelék

eperlekvár1 darab

A tetejére

eper1 kilogramm
tojásfehérje5 darab

Epres-habos a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A szárazanyagokat nagy tálba téve összekeverem, (liszt, cukor, só, sütőpor, reszelt citromhéj, vanília), majd elmorzsolom a Ramával. A közepébe kis mélyedést csinálok, ebbe teszem a felfuttatott élesztőt, a 2 tojássárgát és egy evőkanálnyi facsart citromlét. Összegyúrom annyi tejjel, amennyit felvesz (pite tészta állagú legyen).

2. lépés

Hűtőben pihentetem legalább fél órát.

3. lépés

A tésztából két cipót csinálok, majd tepsi nagyságúra nyújtom. (gáztepsi) Ezeket a Ramával kikent tepsibe rétegezem: egy réteg tészta, villával megszurkálom kicsit, megkenem bőven eperlekvárral, majd újabb tészta. Ezt majdnem készre sütöm, kb. 30 perc alatt.

4. lépés

Rádarabolom a tetejére az epret, ezzel visszateszem a sütőbe, de már nem kell sokáig sütni, csak amíg az eper megpuhul kicsit rajta.

5. lépés

Végül kiveszem és az öt tojásfehérje keményre felvert habját a tetejére halmozom. Ezzel addig sütöm, amíg a hab aranyszínűre nem pirul rajta.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem