Feltöltve:

Epres-csokoládés kocka

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

tojás5 darab
cukor12 dekagramm
narancs lereszelt héja1 darab
olvasztott Rama3 dekagramm
kakaópor1 evőkanál
liszt12 dekagramm
eperlekvár20 dekagramm

A krémhez és a díszítéshez

babapiskóta10 dekagramm
brandy0.5 dl
tortabevonó étcsokoládé10 dekagramm
eper45 dekagramm
porcukor10 dekagramm
zselatinpor0.5 csomag
mascarpone25 dekagramm
tejszín3 dl
habfixáló0.5 csomag
kakaópor2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Sütőpapírral kibélelünk egy 20x30 cm-es mélyebb tepsit. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk a narancshéjat, a Ramát és a kakaóval összeszitált lisztet. A tepsibe simítjuk, középső bordamagasságon 30-35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, aztán papírostól rácsra emeljük, és konyharuhával letakarva 12 órát pihentetjük. A krémhez a babapiskótát darabokra tördeljük, meglocsoljuk a brandyvel. A csokoládét felaprózzuk. Félreteszünk a díszítéshez 12 szem szép epret, a többit megmossuk, megtisztítjuk, apróra felkockázzuk, és megszórjuk 5 dkg porcukorral. A zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízbe. A tésztát két lapra vágjuk, vágott felüket megkenjük a lekvárral. A mascarponét habosra keverjük a maradék 5 dkg porcukorral. Kemény habbá verünk 2 dl tejszínt. Az epret leszűrjük, levét és az eper felét péppé törjük. Felolvasztjuk a zselatint egy kis merőkanálnyi eperpéppel, a pép egészéhez keverjük, majd gyors mozdulatokkal eldolgozzuk a mascarponéban. Hozzáadjuk a maradék epret, a babapiskótát, a csokoládét, végül a tejszínhabot. Elsimítjuk az egyik piskótalapon, lekváros oldalával felfelé tetejére nyomkodjuk a másik lapot, és 6-8 órára behűtjük. Tálalás előtt a habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 1 dl tejszínt, és csillagcsőrös habzsákba tesszük. A tészta tetejét előbb megszórjuk a kakaóporral, majd 5x5 cm-es kockákra vágjuk. Tetejüket habrózsákkal és a félretett, felezett eperszemekkel díszítjük. Tálalásig hidegen tartjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem