Feltöltve:

Epres charlotte torta

timer 650
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

a piskótához és piskótatekercshez

Tojás6 darab
Liszt120 gramm
Cukor120 gramm
eperlekvár

A tejszínes töltelékhez

eper (akár mirelit is lehet)250 gramm
Cukor150 gramm
habtejszín500 milliliter
zselatinpor10 gramm
víz50 gramm

Díszítéshez

Eper

Sütéshez

Sütési idő 30 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 2 db sütőpapírral kibélelt tepsi (kb. 30x35 cm) + 1 db félgömb alakú tál (kb. 19 cm átmérőjű) folpackkal kibélelve

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Béleljünk ki sütőpapírral két tepsit. Az egyik sütőpapíron rajzoljuk be a félgömb alakú tálunk tetejének a méretét (kb. 19 cm átmérőjű).

  2. 2. lépés

    A lisztet szitáljuk át. A tojásokat válasszuk szét.

  3. 3. lépés

    A tojások sárgáját a cukor harmadával keverjük habosra. A fehérjét robotgéppel lassan kezdjük el habbá verni. Amikor már fehér, apránként adagoljuk hozzá a maradék cukrot, és verjük kemény habbá.

  4. 4. lépés

    A robotgépet tegyük félre, és egy spatulával dolgozzunk tovább. A tojásfehérje habjába ezzel forgassuk bele a cukros tojássárgát és az átszitált lisztet, vigyázva, hogy a levegőt ne keverjük ki belőle.

  5. 5. lépés

    A massza egy részéből kenjünk kb. 1 cm vastag kört az előre bejelölt sütőpapírra. Ez lesz a tortánk alja.

  6. 6. lépés

    A maradék masszát szintén 1-1,5 cm vastagságban kenjük a másik sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük mindkét piskótát 180 C-ra előmelegített sütőben kb.10-15 percig. Akkor jó, ha kissé benyomva a tészta visszaugrik. Ha nem tudjuk őket egyszerre sütni, a téglalap alakú piskóta sütésével kezdjünk.

  7. 7. lépés

    A kör alakú piskótalapot tegyük félre. A téglalap alakú piskótalapot még forrón szórjuk meg porcukorral, tegyünk rá sütőpapírt, s így fordítsuk meg. Húzzuk le róla a sütőpapírt amin sült, majd helyezzük vissza rá, és a hosszabbik oldalánál fogva tekerjük fel. Konyharuhába csavarva hagyjuk langyosra hűlni. Ha kihűlt, óvatosan tekerjük ki, kenjük meg eperlekvárral, tekerjük fel újra, és tegyük hűtőbe pár órára.

  8. 8. lépés

    Ha letelt a pár óra, szeleteljük fel ujjnyi vastag karikákra a piskótatekercset.

  9. 9. lépés

    Egy félgömb alakú tálat béleljünk ki folpackkal, és az oldalát rakjuk ki a piskótakarikákkal. Ez lesz majd a torta külseje. A lehető legszorosabban rakjuk ki, ha vannak nagyobb hézagok köztük, azokba kisebb darabokat helyezzünk. Tegyük félre, amíg a krémet elkészítjük.

  10. 10. lépés

    A gyümölcsöt a porcukorral pépesítsük össze, és forraljuk fel. Tegyük félre hűlni.

  11. 11. lépés

    Közben a zselatint áztassuk be 50 ml hideg vízbe és hagyjuk megduzzadni. Ha megduzzadt, keverjük bele a még meleg gyümölcspépbe. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

  12. 12. lépés

    A tejszínt verjük fel, és keverjük hozzá a zselatinos gyümölcspépet.

  13. 13. lépés

    A krémet töltsük bele a piskótatekercsekkel kibélelt tálba. Helyezzük a tetejére a félretett piskótakarika lapot. Takarjuk be a fóliával és tegyük hűtőbe 3-4 órára, vagy akár egy éjszakára.

  14. 14. lépés

    Tálaláskor borítsuk a tortánkat egy tortatálra, vagy nagyobb tányérra. Díszítsük friss eperrel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Vaníliás-mákos keksztorta

timer 310"
mood Könnyű
thumb_up 1

Citromtorta

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Mákos guba torta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokis-karamellás diótorta

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Vörösbársony torta

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lúdláb torta

timer 240"
mood Könnyű
thumb_up 2

Linzertorta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Laktózmentes Kókusztorta

timer 180"
mood Nehéz
thumb_up 0

Laktózmentes gesztenyetorta

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 1

Laktózmentes diótorta

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2

Laktózmentes Kókusztorta

timer 360"
mood Nehéz
thumb_up 7