Feltöltve:

Epres-almás morzsasüti (Crumble)

timer 30
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fehér tönkölyliszt12 dekagramm
zabpehely2 dekagramm
Ráma10 dekagramm
barna nádcukor7 dekagramm
fahéj1 teáskanál
nagy alma2 darab
eper15 dekagramm
citrom leve0.5 darab
eperlekvár2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy 20x30 cm-es hőálló tálat kenjünk ki Ramával. A sütőt melegítsük elő 180 C-ra.

  2. 2. lépés

    Vágjunk kockára vegyesen almát és epret. Keverjük hozzá a 2 dkg cukrot, az eperlekvárt és a citromlevet, majd öntsük az előkészített tálba. Készítsük el a tésztát.

  3. 3. lépés

    A tésztához a hideg Ramát a liszttel ujjheggyel dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a zabpelyhet, a maradék cukrot és a fahéjat. Nem baj, ha nem kapunk homogén tésztát. Szórjuk, morzsoljuk a gyümölcsök tetejére és 20 percig süssük lefedve, hogy a gyümölcsök levet eresszenek, majd a saját levükben megpárolódjanak. Vegyük le az alufóliát és így süssük még 7-8 percig, hogy a tetején megpiruljon a tészta és ropogós legyen. Tejszínnel, vagy vanília fagyival tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem