tojás | 6 darab |
---|---|
cukor | 6 evőkanál |
liszt | 4 evőkanál |
kakaó | 2 evőkanál |
kefír | 4 dl |
---|---|
porcukor | 20 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab |
tej (ebben kell a zselatint felmelegíteni) | 1.5 dl |
zselatin | 1 csomag |
növényi tejszín (csak ez jó hozzá) | 0.5 liter |
Epervarázs recept.
A piskótát készre sütjük egy nagy, mély sütőpapírral bélelt tepsiben. Miután megsült, a tepsiben hagyjuk, majd erre kerül rá a krém, a gyümölcs és zselatin (ezért kell mély tepsi). A krém elkészítéséhez a kefírt elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, citrommal, majd hozzáadjuk a felvert növényi tejszínhabot és a legvégén a langyosra hűtött tejes zselatint adjuk hozzá. Rásimítjuk a kihűlt piskótára, tetejét kirakjuk félbevágott eperrel és gyümölcs kocsonyával fixáljuk. Nagyon kiadós, könnyű finomság.