Feltöltve:

Epertorta

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

a túrókrémhez

tejszín3 dl
eperdzsem1 adag
kristálycukor2 evőkanál
habfixáló10 gramm
citrom leve1 darab
zselatin1 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
porcukor4 evőkanál

Az eperzseléhez

víz2.5 dl
eperszörp0.5 dl
kristálycukor2 evőkanál
piros tortazselé1 csomag

Az eperkrémhez

kristálycukor2 evőkanál
zselatin2 evőkanál
joghurt4 dl
eper25 dekagramm

A tésztához

tojás4 darab
sütőpor1 evőkanál
kanál kakaó1 evőkanál
víz2 evőkanál
rétesliszt6 kupica
finomliszt6 dekagramm
kristálycukor12 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A formát Ramával kikenjük és sütőpapírral kibéleljük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukor felével és a vízzel fehéredésig keverjük. Közben a fehérjét felverjük, amikor már majdnem kész, beletesszük a cukor másik felét is és kemény habbá verjük. A finomlisztet és a réteslisztet a sütőporral összekeverjük, majd kettéosztjuk. A tojások sárgájából készült keveréket kétfelé vesszük

  2. 2. lépés

    Az egyikbe belekeverjük a kakaót és beleforgatjuk fakanállal a hab és a liszt felét. Ugyanígy járunk el a másik résszel is, csak abba nem teszünk kakaót. A lapokat 14 percig sütjük az előmelegített sütőben.

  3. 3. lépés

    Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a túrókrémet. A túrót 4 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és egy citrom reszelt héjával összekeverjük. 1 dl vízbe beletesszük a zselatint, belecsavarjuk a citrom levét és felmelegítjük. Amíg hűl, felverjük a 3 dl tejszínt a habfixálóval. A tejszínhab felét és a zselatint a túróba keverjük. A barna lapra rákenjük a túrókrémet, arra az eperdzsemet és ráhelyezzük a sárga lapot, majd félretesszük. A 4 dl epres joghurtot a 3 evőkanál kristálycukorral és a 3 evőkanál zselatinnal elmelegítjük.

  4. 4. lépés

    Amíg hűl, 10 dkg epret összeturmixolunk. A tortaformát kibéleljük folpackkal. A kihűlt joghurtba beleforgatjuk az összeturmixolt epret és az előzőleg felvert tejszínhab másik felét. Beleöntjük a tortaformába, beletesszük az eper felét és folpackkal letakarjuk. Berakjuk a hűtőbe egy órára. Kivesszük a tortaformát, még nem dermedt meg teljesen a joghurt, ráhelyezzük a torta másik felét úgy, hogy a barna lap legyen felül. Visszatesszük még másfél órára a hűtőbe

  5. 5. lépés

    Egy tálcára óvatosan kiborítjuk, levesszük róla a fóliát. Rárakjuk a megmaradt és feldarabolt epret, majd ráhelyezzük a tortagyűrűt. Felmelegítjük a zselé hozzávalóit és ha kihűlt, lassan, kis adagokban, kanállal a torta tetejére öntjük. Fél óra múlva szeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0