Feltöltve:

Epertorta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk
narancs vagy citrom reszelt héja
csokoládé

Töltelék

vaníliás cukor1 csomag
liszt3 evőkanál
tej3 dl
porcukor20 dekagramm
Ráma25 dekagramm
eper50 dekagramm
piros ételfesték1 kevés

Tészta

sütőpor1 kávéskanál
víz6 evőkanál
liszt20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
tojás5 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásokat külön választjuk, a sárgáját kikeverjük habosra cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgájába lassan belekanalazzuk a habot, beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Nagyon finoman összedolgozzuk, és a tortaformába öntjük, ( a tortaformát előtte ki kell bélelni alufóliával, így nem ragad a tészta a forma oldalára), közepes hőmérsékleten kell sütni. Krém készítése: a tejből és lisztből besamelt készítünk. A cukrot és a Ramát habosra kikeverjük, és ha kihűlt a besamel, hozzáadjuk. Jól összedolgozzuk, a kevés ételfestéket hozzáadjuk és jól elkeverjük. A kész piskótát háromfelé vágjuk, az alsó lapot megtöltjük a krémmel, rárakjuk a félbevágott eperszemeket, majd ráhelyezzük a következő lapot és megismételjük az előző műveletet. A torta tetejére rákenjük a maradék krémet, és eperszemekkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem