Eperrolád
Eperrolád
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 4 darab
    • cukor - 10 dekagramm
    • liszt - 10 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • étkezési keményítő - 7.5 dekagramm
    • sütőpor - 1 teáskanál

    Töltelék

    • eper - 25 dekagramm
    • tejszín - 3.75 dl
    • cukor - 4 evőkanál
    • zseltain - 5 lap

    Elkészítés:

    1. A piskótatésztához a tojásokat válasszuk ketté. A tojássárgákat keverjük habosra 4 ek. vízzel. Keverjük össze a 7,5 dkg cukrot a van.cukorral, és adjuk hozzá. Keverjük tovább, amíg krémes lesz. A tojásfehérjékből verjünk kemény habot, a maradék cukrot keverjük bele. A tojáshabot tegyük a tojásos krémre. A lisztet keverjük össze a keményítővel és a sütőporral, majd szitáljuk rá, aztán óvatosan dolgozzuk bele. A sütőt melegítsük elő 220 fokra, (légkeveréses sütő, 200 fokra). Egy alacsony peremű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és a tésztamasszát terítsük el rajta. Süssük kb. 15 percig. Ezután borítsuk cukorral beszórt konyharuhára, és húzzuk le róla a sütőpapírt. Hűtsük ki a tésztát. Az epret mossuk és tisztítsuk meg, vágjuk félbe a szemeket. A tejszínt verjük kemény habbá a cukorral. A zselatint áztassuk vízbe, majd alacsony hőfokon, kevergetés közben oldjuk fel, és hűtsük ki. A zselatint keverjük a tejszínhabba. Amikor a massza kezd megmerevedni, tegyük bele az epret. A piskótalapot kenjük meg az eperkrémmel, majd csavarjuk fel. Szeletekre vágva kínáljuk.