Feltöltve:

Eperrolád

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás4 darab
cukor10 dekagramm
liszt10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
étkezési keményítő7.5 dekagramm
sütőpor1 teáskanál

Töltelék

eper25 dekagramm
tejszín3.75 dl
cukor4 evőkanál
zseltain5 lap

Eperrolád a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A piskótatésztához a tojásokat válasszuk ketté. A tojássárgákat keverjük habosra 4 ek. vízzel. Keverjük össze a 7,5 dkg cukrot a van.cukorral, és adjuk hozzá. Keverjük tovább, amíg krémes lesz. A tojásfehérjékből verjünk kemény habot, a maradék cukrot keverjük bele. A tojáshabot tegyük a tojásos krémre. A lisztet keverjük össze a keményítővel és a sütőporral, majd szitáljuk rá, aztán óvatosan dolgozzuk bele. A sütőt melegítsük elő 220 fokra, (légkeveréses sütő, 200 fokra). Egy alacsony peremű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és a tésztamasszát terítsük el rajta. Süssük kb. 15 percig. Ezután borítsuk cukorral beszórt konyharuhára, és húzzuk le róla a sütőpapírt. Hűtsük ki a tésztát. Az epret mossuk és tisztítsuk meg, vágjuk félbe a szemeket. A tejszínt verjük kemény habbá a cukorral. A zselatint áztassuk vízbe, majd alacsony hőfokon, kevergetés közben oldjuk fel, és hűtsük ki. A zselatint keverjük a tejszínhabba. Amikor a massza kezd megmerevedni, tegyük bele az epret. A piskótalapot kenjük meg az eperkrémmel, majd csavarjuk fel. Szeletekre vágva kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem