tojás | 5 darab |
cukor | 12 dekagramm |
liszt | 12 dekagramm |
darált dió | 5 dekagramm |
étolaj | 0.5 dl |
olvasztott Rama margarin | 5 dekagramm |
sütőpor | 0.5 csomag |
A tojásokat szétválasztom.
A sárgáját a fele kristálycukorral, az olajjal, csipet sóval és a kicsit felolvasztott margarinnal habosra kikeverem.
A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.
A sárga masszához hozzáadom a felvert fehérjét, majd a sütőporos lisztet és a darált diót.
170 fokos sütőpapíros sütőlapon megsütöm.
A pudingokat a tejjel, a cukorral a szokásos eljárással felfőzöm, majd kihűtöm.
A tejszínt a fixálóval és a porcukorral felverem.
A kihűlt pudingot a hab 1/3 részével összekeverem.
Az eperszemeket nagyon apróra összevágom, és a krémbe keverem.
A megmaradt hab 2/3 részével töltöm és díszítek.
Amikor a tészta sülés után kihűlt, két lapot vágok belőle.
Az alsó lapra először az epres habbal kevert pudingos krémet teszem, két kanállal kihagyok a tészta tetejére.
A másik lapot a krémre teszem, erre teszem a két kanál krémet, majd a tetejét habrózsával, olvasztott csokival díszítem.
Hozzászólások