Feltöltve:

Eperpudingos szelet

timer 15
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás5 darab
cukor12 dekagramm
liszt12 dekagramm
darált dió5 dekagramm
étolaj0.5 dl
olvasztott Rama margarin5 dekagramm
sütőpor0.5 csomag

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat szétválasztom.
A sárgáját a fele kristálycukorral, az olajjal, csipet sóval és a kicsit felolvasztott margarinnal habosra kikeverem.

2. lépés

A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.
A sárga masszához hozzáadom a felvert fehérjét, majd a sütőporos lisztet és a darált diót.
170 fokos sütőpapíros sütőlapon megsütöm.

3. lépés

A pudingokat a tejjel, a cukorral a szokásos eljárással felfőzöm, majd kihűtöm.
A tejszínt a fixálóval és a porcukorral felverem.

4. lépés

A kihűlt pudingot a hab 1/3 részével összekeverem.
Az eperszemeket nagyon apróra összevágom, és a krémbe keverem.
A megmaradt hab 2/3 részével töltöm és díszítek.

5. lépés

Amikor a tészta sülés után kihűlt, két lapot vágok belőle.
Az alsó lapra először az epres habbal kevert pudingos krémet teszem, két kanállal kihagyok a tészta tetejére.

6. lépés

A másik lapot a krémre teszem, erre teszem a két kanál krémet, majd a tetejét habrózsával, olvasztott csokival díszítem.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem