Feltöltve:

Eperkrémes muffin (cupcake)

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor150 csapott mokkáskanál
liszt175 gramm
Ráma125 gramm
tojás2 darab
szódabikarbóna0.5 teáskanál
sütőpor0.5 teáskanál
1 csipetnyi

Mázhoz

tehéntúró50 gramm
Ráma50 gramm
porcukor250 gramm
eperlekvár vagy eperöntet4 evőkanál
marcipán (tetszés szerinti)100 gramm
fehér-csoki (100g)1 tábla
Főzőtejszín100 milliliter

Díszítéshez

díszítő vagy dekor cukor1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A Ramát és a cukrot krémesre keverjük, legalább 5 percen keresztül. A tojásokat egyesével óvatosan összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval, majd belekeverjük a Ramás masszába. A cupcake-formákat (muffin formákat) megtöltjük, majd hagyjuk kihűlni. A túrót és a szoba-hőmérsékletű Ramát krémesre keverjük, a porcukrot alaposan elkeverjük benne és hozzáadjuk az eperlekvárt. Utána ezzel bekenjük a tortácskák tetejét és tetszés szerint díszítjük. A marcipános máz elkészítése. Gőz fölött hevítsük fel a tejszínt és a belereszelt marcipánmasszát, majd szépen dolgozzuk össze. Ezután olvasszuk fel benne a fehér csokoládét és tegyük félre hűlni. Ha már nem annyira forró, akkor kenjük a tortácskák tetejére.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem