Feltöltve:

Eperkehely

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt175 gramm
porcukor25 gramm
Ráma100 gramm
közepes méretű tojás1 darab
hideg víz2 evőkanál
átmérőjű, cakkos szélű pogácsaszaggató7.5 cm
12 lyukú muffinsütő1 darab

A töltelékhez

apró eper300 gramm
tejszín100 milliliter
citromkrém3 evőkanál
közepes méretű tojás1 darab
porcukor75 gramm
citrom1 púpos evőkanál
Ráma50 gramm

Az üvegmázhoz

piros ribizlilekvár4 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tészta: szitáld a lisztet és a porcukrot egy nagy tálba, aztán vágd a Rama kisebb darabokra és add a cukros liszthez. A Ramát az ujjaddal morzsold el a lisztben, amíg a keverék morzsaszerű nem lesz. A tojássárgát tedd egy kis tálba és keverd össze egy csöpp vízzel, aztán öntsd a lisztes keverékhez. Gyúrd össze annyira, hogy rugalmas legyen. A gyúródeszkát hintsd meg liszttel, majd a tésztát gömbölyítsd és lapítsd szét kissé. A tésztát csomagold fóliába és a hűtőben pihentesd 30 percig, így könnyebb lesz nyújtani. Vedd ki a hűtőből, pihentesd 10 percig, amíg a tészta kissé megpuhul. Melegítsd be a sütőt 200 °C-ra. Tedd a tésztát egy liszttel megszórt gyúródeszkára, nyújtsd ki egyszer, majd fordítsd meg. Ismételd addig, amíg a tészta 30 cm átmérőjű és kb 3 mm vastag nem lesz. Szúrj ki a tésztából kis korongokat. A maradék tésztát gyúrd össze, majd nyújtsd ki és vágj ki belőle újabb köröket, majd tedd őket a muffin sütő mélyedéseibe. Szurkáld meg egy villával, majd tedd a sütőbe. 10-12 perc alatt aranysárgára sülnek. A sütőből kivéve hagyd a muffin sütőben hűlni. A töltelék: az epreket mosd meg, vágd le a szárát. Citromkrém: a tojásokat üsd fel, csorgasd egy tűzálló edénybe, majd villával verd fel. Szórd bele a porcukrot, majd a citromot facsard ki és a sárga héját reszeld le. Add a citrom levét és héját a tojásos masszához, majd tedd hozzá a Ramát is. Gőz felett folytonosan keverd amíg a massza besűrűsödik. A citromkrémet kanalazd egy nagyobb tálba, adj hozzá egy ek tejszínt és keverd el benne. A tejszín többi részét egy másik tálban verd kemény habbá. A citromkrémet forgasd a tejszínbe. A kelyheket rakosgasd egy rácsra, majd mindegyikbe tegyél kétkanálnyi tölteléket. A kelyhek mindegyikének közepébe tegyél egy egész epret, a többit pedig vágd félbe és rendezgesd el őket az egész eper körül. A ribizlilekvárt tedd egy kis lábasba és önts hozzá két ek vizet. Lassú tűzön addig melegítsd, amíg a lekvár folyóssá nem válik. Ecsettel fényesítsd ki vele az epreket miután egy kicsit kihűltek.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0