Feltöltve:

Eperhabcharlotte

timer 90
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez

eper80 dekagramm
porcukor20 dekagramm
citrom leve1 darab
zselatin6 lap
tejszín5 dl
piros tortazselépor1 csomag
vaníliás cukor2 csomag

Az alaphoz

babapiskóta40 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    30 dkg epret villával összetörünk, rátesszük a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromlét. A zselatinlapokat 1,5 dl hideg vízben felpuhítjuk.

  2. 2. lépés

    Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az alját és az oldalát kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk fehérborral, vagy sherryvel. A zselatint felolvasztjuk, majd kanalanként hozzákeverjük az eperpépet.

  3. 3. lépés

    A tejszínt habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk az eperpépet és ráöntjük a babapiskótára. Legalább 6 órára, vagy egész éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Miután megkötött, leszedjük róla a papírt, a tetejét kirakjuk a maradék eperrel és leöntjük az elkészített tortazselével.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem