Feltöltve:

Eper szelet

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás6 darab
kristálycukor15 dekagramm
liszt20 dekagramm
vanillincukor1 csomag
Rama a kenéshez1 kevés
liszt a tepsi szórásához1 kevés

A krémhez

zselatin10 gramm
eper75 dekagramm
habtejszín0.5 liter
kristálycukor20 dekagramm

A díszítéshez

eperlé0.5 dl
zselatin10 gramm

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat és a cukrot verjük fel keményre. A lisztet és a vaníliás cukrot adjuk a habhoz. A tésztát öntsünk Ramával kikent és kilisztezett tepsibe, majd süssük kb. 40 percig 180 fokra előmelegített sütőben. Ha kihűlt vágjuk ketté a tésztát, az egyik lapot helyezzük vissza a tepsibe és a másikat tegyük félre. A zselatint az előírtak szerint készítsük el. A megtisztított eprek 1/3 részét tegyük félre, a többit pürésítsük. A tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a cukrot, a zselatint, valamint az eperpürét. A massza egy részét, kb. 4 evőkanálnyit tegyünk félre, a többit kenjük a tepsiben lévő tésztalapra, majd tegyük rá a félretett eperszemeket. Fedjük be a másik lappal és a tetejét kenjük meg a félretett négy kanál krémmel és tegyük a hűtőbe 30 percre. 0,5 dl eperlevet melegítsünk fel kb 60 fokra és tegyük bele az elkészített zselatint. Ha a zselatin elolvadt benne, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Amint elkezd dermedni öntsük a süteményre és várjunk amíg megköt.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem