Energiagolyó háromféleképpen (chilis csokis, rumos fahéjas, citromos mákos) - Garádi Zsofka konyhájából
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • datolya - 30 darab
  • mogyoróvaj - 1 evőkanál
  • mandula - 50 gramm
  • kakaópor - 1 evőkanál
  • chili - 1 csipetnyi
  • Fahéj - 1 teáskanál
  • sütőrum - 1 csapott mokkáskanál
  • mák - 3 teáskanál
  • reszelt citromhéj - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A puha datolyákat magozzuk ki és tegyük egy konyhai robotgépbe vagy aprítóba. (Ha nincs ilyen gépünk, természetesen kézzel is összedolgozhatjuk.)
  2. Tegyük hozzá a mogyoróvajat és a mandulát. (Ha kézzel dolgozunk, a mandulát előtte vágjuk kis darabokra.)
  3. Dolgozzuk össze a masszát, majd osszuk három egyenlő részre
  4. A massza egyik részéhez adjuk hozzá a kakaóport és ízlés szerint őrölt chilit. Gyúrjuk jól össze.
  5. Az alap masszánk második részéhez adjuk hozzá a fahéjat és ízlés szerint sütőrumot. Ezt is dolgozzuk simára kézzel.
  6. A massza harmadik részéhez kanalazzuk hozzá a mákot, reszeljünk bele citromhéjat. Akár pár csepp frissen facsart citromlevet is adhatunk hozzá. Gyúrjuk addig a masszát, hogy egyenletesen elkeveredjen benne minden hozzávaló.
  7. Most, hogy mind a három ízesítés elkészült, formázzunk kis méretű golyókat a masszákból. Díszítésnek használhatunk darált magokat, fahéjat, kókuszreszeléket, kakaóport, de tálalhatjuk őket bevonat nélkül is.