Empanada (spanyol húsos táska)
Empanada (spanyol húsos táska)
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 1 darab
  • vöröshagyma - 0.5 darab
  • tojás - 1 darab
  • paradicsom sűrítmény - 2 evőkanál
  • olíva olaj - 1 evőkanál
  • mandula - 2 evőkanál
  • mazsola - 1 evőkanál
  • Knorr Házias Marhahús Levesalap - 2 darab
  • koriander - 1 csokor
  • ecet - 2 evőkanál
  • zellerszár - 2 darab
  • zöld olajbogyó - 10 darab
  • fagyasztott leveles tészta - 500 gramm
  • zöld chili - 1 darab
  • darált sertéshús - 200 gramm

Elkészítés:

  1. A húst pirítsuk meg olíva olajon.
  2. Pucoljuk meg a hagymát és a fokhagymát. A hagymát vágjuk apróra, a fokhagymát reszeljük le. A chilit vágjuk félbe és magozzuk ki, majd vágjuk apróra. A zellerszárat kockázzuk fel. Adjuk a húshoz.
  3. Adjuk hozzá az ecetet és a paradicsompürét, valamint a Knorr levesalapot. Pároljuk 20 percig.
  4. Ezután adjuk hozzá az olajbogyót, a mazsolát és a mandulát. Majd hűtsük ki és tegyük hozzá az apróra vágott koriandert.
  5. A fölengedett tésztát nyújtsuk ki és vágjunk ki (pl egy pohár szájával) 8-10 cm átmérőjű köröket belőle. A körök közepére tegyünk a töltelékből, a tészta szélét vizezzük be és hajtsuk össze. Nyomkodjuk össze jól a széleket.
  6. Kenjük be a felületüket felvert tojással és tegyük félre 20 percre. 180 fokos sütőben 15 percig süssük. Melegen tálaljuk.