liszt | 50 dekagramm |
---|---|
margarin | 15 dekagramm |
porcukor | 15 dekagramm |
tojás | 1 darab |
méz | 4 evőkanál |
sütőpor | 1 csomag |
tej | 1 kevés |
narancs vagy citrom reszelt héja | |
csomag leveles tészta |
kakaó | 1 evőkanál |
---|---|
vaj vagy sütőmargarin | 6 dekagramm |
porcukor | 10 dekagramm |
tej | 1 evőkanál |
liszt | 1 evőkanál |
tej | 7 dl |
---|---|
vaníliáspudingpor | 2 csomag |
liszt | 2 evőkanál |
margarin | 25 dekagramm |
porcukor | 20 dekagramm |
babapiskóta | 0.5 doboz |
---|---|
kakaó | 2 evőkanál |
rum | 0.5 dl |
zselés cukorka | 1 csomag |
aszalt sárgabarack | 20 dekagramm |
Emeletes boldogság recept.
A tésztát a hozzávalókból összeállítjuk, három lapot sütünk belőle. A krémhez a tejet a vaníliás pudinggal és a liszttel sűrűre főzzük, ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a porcukrot. A kikavart krémet két részre osztjuk, az egyik felébe zselés cukrot, aszalt barackot aprítunk és rumot teszünk, a másik felébe kakaópor kerül. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, rárakjuk a rumba áztatott babapiskótát, újra krémet kenünk rá, erre kerül a második lap, erre tesszük a zselés cukros, aszalt gyümölcsös krémet, majd a harmadik lapot. A tetejére csokimázat teszünk, amihez a porcukrot, a vajat vagy sütőmargarint, a kakaót, a tejet és a lisztet gőz fölött keverjük ki.