Feltöltve:

Emeletes-diós álomkuglóf

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt40 dekagramm
élesztő2.5 dekagramm
langyos víz2 dl
cukor4 evőkanál
1 csipetnyi
langyos tej1 dl
Ráma4 dekagramm

Diós krém

dió (kb)30 dekagramm
folyékonyabb lekvár2.5 dl
cukor1 kevés
tej2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Fakanállal dagasztó tálban összekeverünk 15 dkg lisztet az élesztővel, 1 ek. cukorral és 2 dl langyos vízzel. Letakarjuk és legalább egy órát hagyjuk állni.

2. lépés

Később hozzáadjuk a langyos tejet, a 25 dkg lisztet, a 3 ek. cukrot, a csipet sót és kb. 20 percig dagasztjuk. A végén belemorzsoljuk a langyos Ramát és ezt is hozzádolgozzuk a tésztához.

3. lépés

Dagasztótálba helyezzük, hagyjuk kelni, amíg fel nem dobja a tál tetejét. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle. Külön-külön kinyújtjuk.

4. lépés

Közben elkészítjük a diós krémet és rákenjük a kinyújtott tésztára. Lazán feltekerjük és Ramával kikent kuglófformába tesszük. Először a kisebbet, majd rá a nagyobbat és hagyjuk még egy kicsit kelni.

5. lépés

220 fokra előmelegített sütőben kezdjük el sütni 5 percig, majd 10 percig 200 fokon. A további kb. 15 percig pedig 180 fokon, tűpróbáig sütjük tovább.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem