Feltöltve:

Emeletes-diós álomkuglóf

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt40 dekagramm
élesztő2.5 dekagramm
langyos víz2 dl
cukor4 evőkanál
1 csipetnyi
langyos tej1 dl
Ráma4 dekagramm

Diós krém

dió (kb)30 dekagramm
folyékonyabb lekvár2.5 dl
cukor1 kevés
tej2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Fakanállal dagasztó tálban összekeverünk 15 dkg lisztet az élesztővel, 1 ek. cukorral és 2 dl langyos vízzel. Letakarjuk és legalább egy órát hagyjuk állni.

  2. 2. lépés

    Később hozzáadjuk a langyos tejet, a 25 dkg lisztet, a 3 ek. cukrot, a csipet sót és kb. 20 percig dagasztjuk. A végén belemorzsoljuk a langyos Ramát és ezt is hozzádolgozzuk a tésztához.

  3. 3. lépés

    Dagasztótálba helyezzük, hagyjuk kelni, amíg fel nem dobja a tál tetejét. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle. Külön-külön kinyújtjuk.

  4. 4. lépés

    Közben elkészítjük a diós krémet és rákenjük a kinyújtott tésztára. Lazán feltekerjük és Ramával kikent kuglófformába tesszük. Először a kisebbet, majd rá a nagyobbat és hagyjuk még egy kicsit kelni.

  5. 5. lépés

    220 fokra előmelegített sütőben kezdjük el sütni 5 percig, majd 10 percig 200 fokon. A további kb. 15 percig pedig 180 fokon, tűpróbáig sütjük tovább.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem