Elzászi almatorta - Iklódi Dóri konyhájából
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person8 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • zabpehelyliszt - 200 gramm
    • Búza finomliszt - 100 gramm
    • margarin - 200 gramm
    • eritrit - 100 gramm
    • tojás sárgája - 1 darab
    • víz - 3 evőkanál

    A töltelékhez

    • kókusztejszín - 200 milliliter
    • Tojás - 3 darab
    • reszelt citromhéj - 1 darab
    • eritrit - 100 gramm
    • alma - 2-3 darab

    Elkészítés:

    1. A lisztet összekeverjük az édesítőszerrel.
    2. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet.
    3. Sima felületű gombóccá gyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és berakjuk a hűtőbe 30 percre pihenni.
    4. A pihentetés után lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk.
    5. A töltelékhez a tojásokat habosra verjük a tejszínnel, az édesítőszerrel és a reszelt citromhéjjal.
    6. Az almákat meghámozzuk és felszeleteljük.
    7. A tésztát egy 28 cm-es piteformába vagy egy kapcsos tortaformába simítjuk, a túllógó részeket levágjuk.
    8. Az almaszeleteket egyenletesen a tésztára rakosgatjuk, majd a tojásos öntetet rácsorgatjuk.
    9. 190 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Sütéshez