Feltöltve:

Elzászi almatorta - Iklódi Dóri konyhájából

timer 60
mood Könnyű
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

zabpehelyliszt200 gramm
Búza finomliszt100 gramm
margarin200 gramm
eritrit100 gramm
tojás sárgája1 darab
víz3 evőkanál

A töltelékhez

kókusztejszín200 milliliter
Tojás3 darab
reszelt citromhéj1 darab
eritrit100 gramm
alma2-3 darab

Sütéshez

Sütési idő 35 perc
Sütési hőmérséklet 190 °

Elzászi almatorta - Iklódi Dóri konyhájából a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztet összekeverjük az édesítőszerrel.

2. lépés

Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet.

3. lépés

Sima felületű gombóccá gyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és berakjuk a hűtőbe 30
percre pihenni.

4. lépés

A pihentetés után lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk.

5. lépés

A töltelékhez a tojásokat habosra verjük a tejszínnel, az édesítőszerrel és a reszelt
citromhéjjal.

6. lépés

Az almákat meghámozzuk és felszeleteljük.

7. lépés

A tésztát egy 28 cm-es piteformába vagy egy kapcsos tortaformába simítjuk, a túllógó
részeket levágjuk.

8. lépés

Az almaszeleteket egyenletesen a tésztára rakosgatjuk, majd a tojásos öntetet
rácsorgatjuk.

9. lépés

190 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem