Elefántszem a Desszertek kategóriában
A tésztához a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Beletesszük a tojássárgákat, a kakaót, a szódabikarbónát és a lisztet. Jól összekeverjük és kikent, lisztezett tepsiben megsütjük.
Amikor megsült, darált dióval meghintett ruhára borítjuk és feltekerjük, úgy hagyjuk kihűlni.
A krémhez a lisztet a tojással kikeverjük és a tejjel sűrűre főzzük. A Ramát a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémhez keverjük. Elfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
A kihűlt tésztát kitekerjük, megkenjük a fehér krémmel, majd arra rákenjük a barna krémet. Az egyik szélére banánkarikákat rakunk és újra feltekerjük a tésztát.
Hűtőszekrényben jól megdermesztjük, majd felszeletelve kínáljuk.