cukor | 4 evőkanál |
---|---|
kakaó | 2 evőkanál |
liszt | 4 evőkanál |
tojás | 4 darab |
sütőpor | 1 teáskanál |
Ráma | 25 dekagramm |
---|---|
porcukor | 15 dekagramm |
vaníliás, vagy tejszínes pudingpor | 2 csomag |
tej | 6 dl |
vaníliás cukor | 2 csomag |
banán | 2 darab |
növényi tejszín | 2 dl |
---|---|
kakaós tortadara | 1 csomag |
Elefántkönnycsepp a Desszertek kategóriában
A tojások sárgáját a cukorral sűrűre keverem, majd hozzáadom a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet és legvégül a tojások felvert habját. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 12 percig sütöm. Utána nedves konyharuhára kiborítom, a sütőpapírt leveszem óvatosan és konyharuha segítségével még melegen feltekerem. A 2 csomag pudingport 5 dl tejben megfőzöm és lehűtöm. A Ramát a 15 dkg porcukorral habosra keverem és a pudinghoz adom. Kitekerem a tésztát és megtöltöm a krémmel. Az elejébe belehelyezek két banánt és feltekerem. A tejszínt kemény habbá verem és bevonom vele a süteményt. Legvégül megszórom a kakaós tortadarával. 3-4 órát hűtőszekrénybe teszem, hogy jól összeálljon.