Feltöltve:

Elefánt könnycsepp

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Gesztenyerúd

darált keksz10 dekagramm
gesztenyemassza1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
baracklekvár1 evőkanál
feketekávé0.5 dl

krem

cukor25 dekagramm
Ráma1 púpos evőkanál
liszt2 evőkanál
vaníliás pudingpor2 csomag
tej7 dl

Tészta

tojásfehérje habbá verve6 darab
liszt2 evőkanál
szódabikarbóna1 teáskanál
kakaópor4 dekagramm
cukor12 dekagramm
tojássárgája6 darab

Elefánt könnycsepp recept.

Elkészítés

1. lépés

A tojások sárgáját, a cukrot, a kakaót, a szódabikarbónát és a lisztet egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. Megsütjük a tésztát. A krémhez a tejet, a pudingport és a lisztet összefőzzük, majd kihűtjük. A Ramát a cukorral kikeverjük és a két masszát összekeverjük. A gesztenyerúdhoz a gesztenyemasszát, a kekszet, a vaníliás cukrot, a baracklekvárt és a kávét összegyúrjuk, majd rudat formálunk belőle. A kisült tésztát egy sodrófán át kell hajtani még melegen, majd amikor kihűlt széthajtjuk, rákenjük a krémet, rátesszük a gesztenyerudat és visszahajtjuk a tésztát. Így olyan az alakja, mint egy könnycsepp.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem