finomliszt | |
---|---|
instant élesztő | |
étcsokoládé | |
csokoládé | |
liszt (50 dkg finomliszt, 50 dkg rétesliszt) | |
szalakáli (élelmiszerboltokban kapható) | |
Rama (2) | |
felaprított alma |
őrölt dió | 15 dekagramm |
---|---|
vaníliás cukor | 2 csomag |
porcukor | 2 evőkanál |
Ráma | 25 dekagramm |
banán | 3 darab |
sütőpor | 0.5 csomag |
---|---|
liszt | 2 evőkanál |
kakaó | 4 dekagramm |
porcukor | 5 evőkanál |
tojás | 6 darab |
Elefánt könnycsepp a Desszertek kategóriában
A tojássárgáját a kakaóval a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a masszához. Kikent nagyméretű tepsibe öntjük, és megsütjük. A még meleg tésztát azonnal kettéhajtjuk úgy, hogy a nyújtófát közzé tesszük. A Ramát, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Az őrölt dióbelet forró tejjel leforrázzuk, és azt is a Ramához keverjük. Amikor kihült a tészta, megkenjük a krémmel, és a közepére (ahol a nyújtófa volt), banánt teszünk. Tetejére készíthetünk csokimázt.