Elefánt könny
Elefánt könny
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tortabevonó - 10 dekagramm
  • banán - 2 darab
  • kakaó - 2 evőkanál
  • rum - 1 kupica
  • gesztenyemassza - 1 darab
  • porcukor - 20 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • liszt - 5 evőkanál
  • cukor - 6 evőkanál
  • tojás - 6 darab
  • étolaj - 2 csapott mokkáskanál

Elkészítés:

  1. 6 tojásból piskótát sütünk tepsiben, és feltekerjük. 20 dg Ramát, 20 dg cukorral, stampedli rummal habosra keverünk. 2 evőkanál kakaót, 1 gesztenyemasszát adunk hozzá, és jól összedolgozzuk. Rákenjük a kisült piskótára, szélére két banánt fektetünk, szorosan feltekerjük. 10 dg tortabevonót, 2 evőkanál étolajjal gőz felett felolvasztunk, bevonjuk vele a tekercset. 45 fokos szögben szeleteljük, minden szeletet tejszínhabbal díszítünk.