El Greco tortilla a Előételek kategóriában
Egy nagyobb edényben keverjük el a Gyros alapot (a tasak szélesebb része) 4 ek. olajban, adjuk hozzá a darált húst, keverjük jól át és hagyjuk állni 1-2 percig.
Egy másik keverőtálban keverjük simára a joghurtot a fokhagymás dresszing alappal (a tasak vékonyabb része), majd fóliával letakarva hagyjuk állni a hűtőben 5-8 percig.
A befűszerezett húst pirítsuk forró serpenyőben, további olaj hozzáadása nélkül erős lángon, kevergetve 8-10 percig.
A lepirított darált húst egy megfelelő méretű tűzálló tepsibe rétegezzük a tortilla lapokkal, úgy, hogy alulra és felülre is tortilla lap kerüljön.
Rétegenként locsoljuk meg a húst a fokhagymás öntettel. A legfelső lapot is megkenjük az öntettel, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített 180°C-os sütőben 15 percig sütjük. Tálaláskor cikkekre vágjuk és friss zöldségekkel kínáljuk.