Feltöltve:

Ekler fánk eperrel

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma10 dekagramm
liszt10 dekagramm
víz1 dl
1 csipetnyi
tojás3 egész

Vaníliakrémes töltelék

tej0.5 liter
vaníliás pudingpor1 csomag
kristálycukor8 dekagramm

Eperkrémes töltelék

tejszín0.5 liter
porcukor10 dekagramm
eperlekvár5 dekagramm

A díszítéshez

eper10 dekagramm
étcsokoládé10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tészta elkészítéséhez a vizet és a Ramát feltesszük a tűzhelyre, amikor forr, hozzáadjuk a lisztet. Pár percig keverjük közepes lángon, ezután elvesszük a tűzhelyről, és a masszához egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd az egész anyagot simára keverjük. Nyomózsákkal hosszúkás fánkocskákat nyomunk a Ramával kikent tepsibe, majd 200 Celsius-fokos, előmelegített sütőbe tesszük. Amikor a tészta már feljött, (megvastagodott), - öt-hat perc után -, a sütőt 160 Celsius-fokra állítjuk körülbelül 20 percig azért, hogy a tészta száraz legyen. Ez alatt az idő alatt a tejből, a cukorból és a pudingporból elkészítjük a vaníliakrémet. Az eperkrémhez a tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a porcukrot és az eperlekvárt. Miután a fánkok kihűltek, hosszában félbevágjuk. Az alsó felébe betöltjük a vaníliapudingot, erre pedig az eperkrémet. Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, a fánk felső részének felét belemártjuk, ha a csokoládé megkötött, a tetőt az eperkrémre helyezzük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem