Feltöltve:

Ekler fánk

timer 70
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

víz1 bögre
Ráma4 evőkanál
1 csipetnyi
liszt1 bögre
tojás4 egész
tejszín (cukrozott növényit szoktam használni)500 milliliter
bevonócsokoládé100 gramm
étolaj3 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A vizet egy lábasban feltesszük a tűzre, hozzáadjuk a Ramát és a sót, majd felforraljuk. Utána hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg el nem válik a lábas falától, ez kb. 2-3 perc. Ez egy elég sűrű, kemény massza lesz. Majd kicsit hagyjuk hűlni, utána egyenként hozzáadjuk a tojásokat és mindegyik után alaposan kikeverjük robotgéppel. Egy nagy tepsibe nem túl közel egymáshoz 3-4 cm-es hosszúságú tésztadarabokat nyomunk habzsák segítségével. 200 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A sütőt nem szabad nyitogatni, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, mindegyiket hosszában félbevágjuk. Az alsó részét megtöltjük tejszínhabbal, (felverésénél feltétlenül tegyünk bele habfixálót), majd a csokoládéban megmártott felsőrésszel letakarjuk. Nagyon finom, mutatós sütemény.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem