liszt | 30 dekagramm |
---|---|
Ráma | 20 dekagramm |
tejföl | 2 dl |
só | 1 teáskanál |
só 1 tojás, vagy maradék sárgája a kenéshez, kb. 20 dkg sajt, sajt, szezámmag, mák, vagy köménymag a szóráshoz | 1 darab |
---|
nyújtófa, nyújtódeszka, sajtreszelő, derelyevágó, sütőpapír | 1 darab |
---|
Egyszerű sós rúd a Előételek kategóriában
A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük.
A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk. Hozzáadunk annyi tejfölt, amennyit felvesz, hogy közepesen puha tésztát kapjunk.
Jól belisztezett deszkán 4-6 mm-eresre kinyújtjuk. A tojást villával összekeverjük és megkenjük vele a tésztát. Ízlés szerint megszórjuk sajttal, mákkal, köménymaggal, vagy szezámmaggal.
Derelyevágóval (ha nincs, késsel) csíkokra vágjuk, sütőpapírra helyezzük, előmelegített sütőben kisütjük.