Feltöltve:

Egyszerű banános-epres piskóta

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskótához

tojás6 darab
ek.víz5 darab
kristálycukor20 dekagramm
liszt20 dekagramm
sütőpor1 csomag

Krémhez

vaníliás pudingpor2 csomag
tej8 dl

Tetejére

eper0.5 kilogramm
banán2 darab
tortazselé1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A 6 tojássárgát a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az 5 ek. vizet, majd összekeverjük a felvert tojásfehérjehabbal és végül belekeverjük a lisztet, valamint a sütőport is. Megsütjük a piskótát sütőpapírral bélelt tepsiben.

2. lépés

Közben elkészítjük a pudingot. A 2 csomag pudingport 8 ek cukorral és kevés tejjel elkeverjük, majd 7 dl meleg tejjel sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni.

3. lépés

Ha a piskóta kész és kihűlt, megkenjük a pudinggal, majd a karikára vágott banánokat és a félbevágott epreket rápakolgatjuk.

4. lépés

Végezetül a zselét az előírás szerint elkészítjük és lelocsoljuk vele a süteményt. Egy órára hűtőbe tesszük és kész.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem