Egyszerű almaleves
Egyszerű almaleves
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 evőkanál
  • citromlé - 2 evőkanál
  • cukor - 5 evőkanál
  • tej - 2 dl
  • liszt - 2 evőkanál
  • alma - 1 kilogramm
  • szegfűszeg - 4 mag
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • egész fahéj - 2 darab

Elkészítés:

  1. Az almákat meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kimagozzuk és vékony cikkekre szeleteljük. A szegfűszeget és a fahéjat teatojásba tesszük (így nem kell halászni evés közben).
  2. Az almákat, a teatojába rejtett fűszereket és a cukrokat egy fazékba tesszük, felengedjük kb. 2-2,5 liter vízzel és feltesszük főni.
  3. Amíg az alma megfő (mire felforr, már jó is), addig a tejet és a tejfölt elhabarjuk a liszttel. A forrásban lévő levesből 3-4 merőkanállal teszünk a habaráshoz (ezzel a hőkiegyenlítéssel elkerülhető a csomósodás), simára keverjük és forrásban lévő leveshez adjuk.
  4. Hagyjuk újra felforrni, zárjuk le és keverjük hozzá a citromlevet. Kóstolás után még mehet bele plussz cukor vagy citromlé, ízlés szerint.