Egybensült sertéshús, pecsenyeszafttal
Egybensült sertéshús, pecsenyeszafttal
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 1 dl
  • paradicsompüré - 1 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • liszt - 2 evőkanál
  • köménymag - 1 teáskanál
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült - 1 evőkanál
  • karaj - 80 dekagramm
  • Knorr Fokhagymás Villámpác - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A húst mossuk meg hideg, vagy langyos vízben, törölgessük le. Alaposan dörzsöljük be a villámpáccal és a fűszerkeverékkel, köménnyel, enyhén borsozzuk majd csurgassuk, és kenjük be 2 ek. olajjal. majd hagyjuk állni 10 percet.
  2. Utána tegyük egy kiolajozott tepsibe, és öntsük le nagyon forró zsiradékkal, azért, hogy a külső rostokat jól összerántsa. Adjuk hozzá a meghámozott, de egyben hagyott vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát. Öntsünk alá 2 dl vizet, majd a húst időnként forgatva előmelegített sütőben (180 fokon kb. 60 perc) fólia alatt süssük meg.
  3. 10 perccel a sütés vége előtt vegyük le a fóliát hogy piruljon.
  4. Ha kész a húst rakjuk félre, és tartsuk melegen.
  5. A visszamaradt olajat öntsük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a paradicsom pürét. Keverjük el, pirítsuk egy kicsit, adjuk hozzá továbbá a lisztet, szintén keverjük el, és kb. 3 dl vízzel. Ízesítsük még ízlés szerint, és forraljuk ki.
  6. A húst szeletelés után a pecsenyeszafttal locsolva tálaljuk.