Egri pogácsa
Egri pogácsa
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • zsír, vagy sütőmargarin - 5 dekagramm
  • tejföl - 2 dl
  • tojássárgája - 3 darab
  • tej - 1 kevés
  • élesztő - 2 dekagramm
  • tepertő - 25 dekagramm
  • finom liszt - 50 dekagramm
  • őrölt bors - 1 kevés
  • só - 1 kis

Elkészítés:

  1. A lisztet összegyúrjuk a darált tepertővel, a kevés tejben megfuttatott élesztővel, 2 tojássárgájával, a tejföllel meg a zsírral, vagy sütőmargarinnal. Sóval, törött borssal ízesítjük, és jól kidolgozva másfél órát pihentetjük. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét késsel berácsozzuk, és tojássárgájával megkenjük. Még 10 percig pihentetjük, majd jól előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.