Feltöltve:

Egres kocka fehér habbal

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma13 dekagramm
tojás1 darab
vaníliás cukor2 kávéskanál
porcukor8 dekagramm
sütőpor1 kávéskanál
finomliszt20 dekagramm

Töltelék

citromlé1 evőkanál
fehérbor1 dl
víz1 dl
kristálycukor4 evőkanál
tortazselé1 csomag
egres40 dekagramm

Bevonat

habfixáló2 csomag
porcukor4 evőkanál
citromlé1 evőkanál
tejszín2.5 dl

Elkészítés

1. lépés

A lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a Ramát és sima tésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagolva hűvös helyre tesszük. Töltelék: az egrest megtisztítjuk, megmossuk (fagyasztott egrest is használhatunk), majd 2 evőkanál cukorral, a citromlével, a borral, és bő 1 dl vízzel felforraljuk. A tésztát 30x30 centis négyzetté nyújtjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Amint a sütőből kivesszük, azonnal két részre vágjuk. A tortazselét felfőzzük a maradék cukorral, a leszűrt egres levével, belekeverjük az egrest, és félreteszünk 10 szép szem gyümölcsöt, amire a torta díszítésénél lesz szükség. Amikor kötni kezd a zselé, egyenletesen rákenjük egyik tortalapra, aztán ráhelyezzük a másik tortalapot. Jól rányomkodjuk, hagyjuk megkötni. Bevonat: a tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük, citromlevet teszünk bele, és a tésztára kenjük. Kockákra vágva, egressel díszítve tálaljuk, de könnyebb szeletelni, ha egy éjszakát állni hagyjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem