Eggnog a Italok kategóriában
Keverjük ki a tojássárgákat világosra, majd adjuk hozzá a 100 g cukrot. Verjük addig, míg a cukor el nem olvad benne.
Közben egy lábosba öntsük a tejet és a tejszínt. Adjuk hozzá a szegfűszeget, a szerecsendiót és a félbevágott vanília rudat. (A vanília rudat kaparjuk ki és tegyük a tejbe a magokat és a héjat is.) Hozzuk forrásba, majd vegyük le a tűzről.
Adjuk a meleg italt apránként a felvert tojássárgákhoz, mindig elkeverve. Majd öntsük vissza a lábosba és adjuk hozzá a brandyt. Forrósítsuk föl, de mindig hagyjuk forráspont alatt. Főzzük így egy pár percet, vigyázva, hogy a tojás ne csapódjon ki. Majd tegyük hideg helyre és hűtsük le.
Amikor lehűlt, verjük fel a tojásfehérjéket félig. Majd adjuk a cukrot a fehérjékhez és verjük tovább vele keményre. Ezután adjuk a hideg italhoz és keverjük el benne. Tálalhatjuk azonnal is, de 1-2 napig hűtőben is tarthatjuk.