Édesburgonyás fekete babos pásztorpite​
Édesburgonyás fekete babos pásztorpite​
  • timer120 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • édesburgonya - 600 gramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • Fokhagyma - 2 gerezd
  • olívaolaj - evőkanál
  • füstölt pirospaprika - teáskanál
  • őrölt kömény​ - 1 evőkanál
  • felszeletelt gesztenyegomba - 150 gramm
  • konzerv fekete teknősbab öblítve és szárítva - 400 gramm
  • szárított vörös bab​ - 400 gramm
  • konzerv aprított paradicsom​ - 400 gramm
  • paradicsompüré - 1 evőkanál
  • Knorr zöldségleves alaplé​ - 1 darab

A szakács tippje: ​

  • Tálalja kevés zöld zöldséggel - 1 marék

Elkészítés:

  1. Tisztítsa meg és kockázza fel az édesburgonyát majd tegye fel sós vízbe főni. Körülbelül 25-30 percig fő. A puha édesburgonyát ha elkészült szűrje le és tegye félre.
  2. Közepes lángon olívaolajon pirítsa a hagymát és a fokhagymát, körülbelül 5 percig. A megpuhult hagymához adja hozzá a paprikát és a köményt, pirítsa együtt legalább 2-3 percig, mielőtt hozzáadja a gombát.
  3. Adja hozzá a konzervbabot és nagy lángon pirítsa további 5 percig. Ezután öntse az ételhez a konzervparadicsomot, a paradicsompürét, a lime levet, a feketeborsot és a Knorr zöldségleves alaplevet. Alaposan keverje át az egészet.
  4. A kihűlt édesburgonyát törje össze krumplinyomó segítségével.
  5. Az elkészült ragut kanalazza egy tűzálló edénybe, majd rétegezze rá az édesburgonyapürét. Végül tegye a pitét a sütőbe 20-25 percre, míg a burgonya a tetején ropogóssá nem válik.

Sütéshez