Édesburgonyás fekete babos pásztorpite​
Édesburgonyás fekete babos pásztorpite​
  • timer120 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • piros indonéziai édesburgonya - 600 gramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • Fokhagyma - 2 gerezd
  • olívaolaj - evőkanál
  • füstölt pirospaprika - teáskanál
  • őrölt kömény​ - 1 evőkanál
  • felszeletelt gesztenyegomba - 150 gramm
  • konzerv fekete teknősbab öblítve és szárítva - 400 gramm
  • szárított vörös bab​ - 400 gramm
  • konzerv aprított paradicsom​ - 400 gramm
  • paradicsompüré - 1 evőkanál
  • Knorr zöldségleves alaplé​ - 1 darab

A szakács tippje: ​

  • Tálalja kevés zöld zöldséggel - 1 marék

Elkészítés:

  1. Forralja az édesburgonyát, amíg megpuhul, körülbelül 25-30 percig. Szűrje le és tegye félre.
  2. Közepes lángon olívaolajon süsse a hagymát és a fokhagymát 5 percig, amíg a hagyma megpuhul. Keverje bele a paprikát és a köményt, majd hirtelen süsse ki 2-3 perccel a gomba hozzáadása és fűszerekkel való elkeverése előtt.
  3. Adja hozzá a konzervbabot és süsse ki hirtelen további 5 percig. Aztán adja hozzá a konzervparadicsomot, a paradicsompürét, a limelevet, a feketeborsot és a Knorr zöldségleves alaplevet, és mindent jól keverjen össze.
  4. Mikor az édesburgonya már puha, simára törje össze.​
  5. Kanalazza a babkeveréket egy tűzálló edénybe, majd tegye rá az édesburgonyapürét. Tegye a sütőbe sülni egészen amíg a teteje ropogóssá váli, körülbelül 20-25 percig.​

Sütéshez