Feltöltve:

Édesburgonyás fekete babos pásztorpite​

timer 120
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

piros indonéziai édesburgonya600 gramm
vöröshagyma1 darab
Fokhagyma2 gerezd
olívaolaj evőkanál
füstölt pirospaprika teáskanál
őrölt kömény​1 evőkanál
felszeletelt gesztenyegomba150 gramm
konzerv fekete teknősbab öblítve és szárítva400 gramm
szárított vörös bab​400 gramm
konzerv aprított paradicsom​400 gramm
paradicsompüré1 evőkanál
Knorr zöldségleves alaplé​1 darab

A szakács tippje: ​

Tálalja kevés zöld zöldséggel1 marék

Sütéshez

Sütési idő 25 perc
Sütési hőmérséklet 200 °

Alternatív étrend

Édesburgonyás fekete babos pásztorpite​ a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Forralja az édesburgonyát, amíg megpuhul, körülbelül 25-30 percig. Szűrje le és tegye félre.

2. lépés

Közepes lángon olívaolajon süsse a hagymát és a fokhagymát 5 percig, amíg a hagyma megpuhul. Keverje bele a paprikát és a köményt, majd hirtelen süsse ki 2-3 perccel a gomba hozzáadása és fűszerekkel való elkeverése előtt.

3. lépés

Adja hozzá a konzervbabot és süsse ki hirtelen további 5 percig. Aztán adja hozzá a konzervparadicsomot, a paradicsompürét, a limelevet, a feketeborsot és a Knorr zöldségleves alaplevet, és mindent jól keverjen össze.

4. lépés

Mikor az édesburgonya már puha, simára törje össze.​

5. lépés

Kanalazza a babkeveréket egy tűzálló edénybe, majd tegye rá az édesburgonyapürét. Tegye a sütőbe sülni egészen amíg a teteje ropogóssá váli, körülbelül 20-25 percig.​

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem